Michael Wallenius

Michael är en passionerad entreprenör som har en stark akademisk bakgrund genom en M.Sc. i tillämpad fysik och en MBA med innovationsledning som fokusområde. Han har startat flera egna företag och haft många ledande befattningar inom den privata sektorn och i statligt ägda organisationer.

Även om hans ledarskapserfarenheter och ambitioner är starka, har glädjen i teknik och teknisk affärsutveckling aldrig lämnat honom. Han älskar att befinna sig i en position mellan marknadens efterfrågan och de tekniska möjligheterna, och försöka matcha dessa för kundens fördel och framgång.

Efter sina studier vid Chalmers tekniska högskola började han med studier av mobildata hos den svenska teleoperatören Telia, vid en tidpunkt då GSM-näten var helt nya och världen höll på att gå från analoga mobiltelefonisystem till digitala. Han har haft möjlighet att se och uppleva den fantastiska utvecklingen av teknik, produkter och tjänster inom mobildata. Alla visste att det skulle ta fart, och vändpunkten kom med introduktionen av iPhone 2007, tillsammans med några andra funktioner som hade blivit mer mogna vid den tiden.

På ett eller annat sätt har Michael fortsatt att fokusera på mobilitetsområdet och hans hjärta klappar för allt trådlöst som ger affärsmöjligheter.

Om du vill veta mer om Michael, hittar du honom på LinkedIn.